24
Novembre
Soubenn potimarron
Par Gwennola Hyguinen • Publié le 24/11/2024
Graet hon eus soubenn potimaron, butternut ha karotez d’ar gwener 15 a viz Du. Kignet hon eus al legumaj gant sikour ar re vras, troc’het hon eus anezho a dammoù bihan. Goude bezañ bet walc’het, lakaet hon eus al legumaj er gaoter gant dour holen ha pebr.  Ar gaoter ‘zo bet lakaet war an tan evit poazhañ ar soubenn e-pad un hanter eur. Friket he deus, Gwennola, ar soubenn ha servijet e pladoù bihan. Pegen mat hon eus kavet ar soubenn-se ! Kroc’hen al legumaj ‘zo bet taolet er c’homposter. Le vendredi 15 novembre, nous avons préparé une soupe de potimarron, butternut et carottes. Après avoir épluché et coupé les légumes avec l’aide des adultes, nous les avons lavé et mis à cuire, dans une grande marmite. Une fois mixée, nous avons dégusté notre soupe. Elle était délicieuse ! Les épluchures ont été jetées dans le composteur de l’école.

Photos
Photos (8)